rimski-mostReku Ljuboviđu preseca kameni luk Rimskog mosta (ili Jerininog mosta, kako ga još u narodu nazivaju). Potiče još iz rimskog perioda, a sa dašnji izgled je dobio u tursko vreme. Kanjonom reke Ljuboviđe je nekada vodio glavni put iz zapadne Srbije prema Bosni, a njime su prolazili rimski, vizantijski, dubrovački, turski trgovci.

RIMSKI MOST

Reku Ljuboviđu preseca kameni luk Rimskog mosta (ili Jerininog mosta, kako ga još u narodu nazivaju). Potiče još iz rimskog perioda, a sa dašnji izgled je dobio u tursko vreme. Njegova belina i elegancija savršeno se uklapaju u divljinu penušavih talasa brze planinske reke i surovost oštrih stena koje preklapaju obližnja brda.

KANJON REKE LJUBOVIĐE

Kanjon Ljuboviđe je mozaik čudesnih pejzaža sastavljenih od planinskih brzaka i modrozelenih virova reke Ljuboviđe, bujnih pašnjaka, mekanih proplanaka i stena najrazličitijih oblika koje streme u nebo i usecaju se u vodu. Ovo je stanište beloglavih supova, vrste u izumiranju koja nastanjuje samo predele čiste i netaknute prirode. Kanjonom je nekada vodio glavni put iz zapadne Srbije prema Bosni, a njime su prolazili rimski, vizantijski, dubrovački, turski trgovci.