Dragodol_1Tisovik (945m) je planinski vrh između planina Bobije i Orovačke planine. U lovačkom domu na Tisoviku mogu da odsednu i osame se oni koji ne žele da susretnu nijedno ljudsko biće, ali im prija društvo divljih zveri.
Rožanj je najviši vrh Sokolskih planina (973m). Ova visoravan je bogata pašnjacima i šumskim rastinjem koje iz listopadnog prerasta u zimzeleno. Ovde se na jedinstven način seku vazdušne struje. Zato je Rožanj vazdušna banja koja najviše pogoduje lečenju plućnih bolesnika. Ovde vazduh okrepljuje  telo, a zelenilo cvetnih livada, cvrkut ptica i  raskošne krošnje stoletnih stabala oplemenjavaju i ispunjavaju dušu. Obeležena je planinarska staza Proslop – Rožanj – Crkvine u dužini od 15 km.

VODE PODGORINE

kisela-voda-izvor-u-gornjem-crniljevuPodgorina nema velike reke, ali je prepuna potoka i izvora pitke i lekovite vode koji se koriste još od antičih vremena (Izvorac, Grozničava voda, Musagina voda, Petrova voda, Muse limova voda…) centara lečenja obolelih.
Mnogobrojni potoci su pregrađeni jazovima na kojima su od davnina izgrađene vodenice. Neke od njih su i dalje u upotrebi.
Dva izvora našeg kraja dobila su zvanične  potvrde  o svojoj lekovitosti. Gvozdena voda ili Alića banja u Selu Osečinikoristi se za lečenje reumatskih oboljenja i išijasa. Izvor mineralne vode u Gornjem Crniljevu leči bolesti organa za varenje, organa za izlučivanje, disajnih organa, a pomaže i kod  nervnih oboljenja.
Do izvora u Gornjem Crniljevu stiže se preko Vlašića, sa koga puca pogled na susedni šabački  kraj sa jedne strane ili dolinu reke Jadra sa druge strane. Ovo je još jedno mesto gde je priroda u punom sjajau i svakom uzdisaju.