Одржан је 11. Сајам шљива у Осечини, који је и у пословно-едукативном, затим туристичком, културном, спортском и забавном делу,  углавном, испунио очекивања излагача, гостију, бројних посетилаца и организатора. Различитих садржаја, као и увек, било је доста, тако да је свако ко се за време сајамских дана нашао на сајмишту, неком другом сајамском пункту или код неке од овдашњих туристичких тачака, могао да пронађе разлог за задовољство.

Посетиоце који су први пут дошли на Сајам шљива већ на улазу у сајмиште, на месту означеном као „Посело код лампека”, очекивало је пријатно изненађење. Добродошлица уз осмех и лепе речи, здравица, коло, потпаљивање сушаре, а вече уочи отварање и прангије са околних брда, најавили су још једну манифестацију у част „Краљице воћа”. Млади домаћини у народној ношњи на пунктовима код сушаре или раније у којој се кувао пекмез, односно код казана за печење ракије и у друштву аниматора из Лешнице,  трудили су се да сваког сајамског госта и учесника послуже топлим сувим шљивама и пекмезом на кришки хлеба или чашицом старе добре шљивовице-препеченице…

Један од првих џез концерата у Осечини икада није имао баш бројну публику, што и није изненађење имајући у виду „танку” традицију ове врсте музике у овој средини. Ипак, сви који су дошли нису зажалили. Јово Маљоковић и његов „Балкан салса бенд” својим широким репертоаром и сјајним извођењем угрејали су душе и дланове посетилаца у већ прохладној позноавгустовској подгорској вечери, а џез, нема сумње, овде је добио и неке своје нове поклонике.

На делу сајма названом „Трг старих заната” на платоу испред Библиотеке у суботу је одржано традиционално такмичење здравичара. Сплетом кореографија између здравица публику су разгалили Културно – уметничко друштво „Зора” из Београда и чланови локалних фолклорних ансамбала из Осечине и Пецке. На градском тргу у поподневним сатима отварала се „Улица дечјих којештарија”, где су девојчице и дечаци продавали дела својих руку и младалачке маште.

Онда, једно предвечерје маскенбал уз гостовање „Латино шоу плуса” Студија РМП клуба, а друго традиционални дефиле младих улицама Осечине. У петак увече био је заједнички целовечерњи концерт фолк звезда Милана Топаловића – Топалка и Биљане Сечивановић, а у суботу, на одушевљење младих, изванредан концерт приредила је група „Кербер”.

Последњи дан Сајма започели су бициклисти. Одржан је моунтибајк крос од Осечине преко Плушца, Горњег Црниљева, затим Туђина и Сирдије до полазне тачке у дужини стазе од око 27 километара. Учешће је узело тридесетак заљубљеника у ову врсту бициклизма из целе Србије и Републике Српске. Велику пажњу привукло је и такмичење у припремању гулаша у котлићима, са тридесетак екипа – учесника, као и хуманитарна акција стотинак добровољних давалаца крви.

Успешан извршни организатор и овог Сајма шљива била је Туристичка организација „Подгорина”, а реализација читавог пројекта је плод изузетне сарадње између ове установе и Организационог одбора 11. Сајма шљива са Спортским центром Осечина, Народном библиотеком Осечина, Општинском управом Осечина, Одељењем Народног музеја Ваљево у Осечини, Јавним комуналним предузећем Осечина, Основном школом „Браћа Недић” Осечина, Предшколском установом „Лане” из Осечине, Културно уметничким друштвима „Крушик-пластика” из Осечине и „Младост” из Пецке, Црвеним крстом Осечина, Ловачким друштвом „Миленко Павловић – Пилот, Општинским спортским савезом и спортским клубовима, укључујући и удружење грађана које окупља бициклисте, као и бројним волонтерима