Добитник победничког златника Сајма шљива, који се додељује најбољем произвођачу шљива у сезони, за 2016. годину је Горан Симић из Горњег Црниљева. Он је је прво место освојио и 2007. године, на другом Сајму у Осечини.

Другу награду, овог пута, поделили су: газдинство браће Младена и Чедомира из Туђина и газдинство Ненада Вилотића из Гуњака. Трећа награда на равне части припала је газдинствима Животе Ерића из Г. Црниљева и Владимира Стефановића из Драгијевице.

Најбољи пекмез, у конкуренцији од 37 такмичара: 1. место Светислав Лукић из Села Осечине, 2. Бранко Ивановић из Г. Црниљева, а 3. Милан Илић из Лопатња.

Најбољи џем међу 25 конкурената: 1. Марко Јанковић из Г. Црниљева, 2. Дана Николић из Осечине, 3. Војислав Миловановић из Сирдије.

Најбоље слатко од шљива, од 45 такмичара: 1. Лазар Јовановић из Туђина, 2. Живојин Павловић из Сирдије, 3. Биљана Вуловић из Коцељеве.

Најбољи шљивани колач, од 20 такмичара: 1. Горан Радовановић, 2. Слободан Миловановић , 3. Драган Степановић, сви из Г. Црниљева.

Шампион оцењивања јаких алкохолних пића од воћа: 1. „ББ Клековача” из Бајине Баште, 2. „Промонт дестилери” из Новог Сада, 3. „Браћа Томашевић” из Пријепоља. У конкуренцији је било 201 узорак од 98 учесника. Подељено је 19 великих златних медаља, 33 златне, 123 сребрних и 24 бронзане медаље, док су две ракије дисквалификоване.

Специјалне ракије: све три прве награде отишле су у Бајину Башту.

Остале воћне ракије: 1. и 2. место припало је Новосађанима, 3. „ББ Клековача” Бајина Башта.

Најбоља подгорска шљововица: 1. Милорад Секулић из Гуњака, 2. Живота Ерић из Г. Црниљева, 3. Ненад Пантелић из Драгијевице.

У категорији шљивовица: 1. „Стари витез” из Завлаке, 2. СЗР „Радовача” из Уба, 3. Драгић Гајовић из Губеревице.

На изложби „Златне руке” прву награду за представљање обичаја добила је Мирјана Срећковић Нинић из С. Осечине.

У категорији „Укупан изглед и садржај јела и предмета народне радиности”: 1. Удружење жена из Бранковине, 2. Удружење жена „Јаменчанке” из Јамена код Шида и 3. Јелена Николић из С. Осечине.

За појединачна јела: 1. Удружење „Српска традиција” Мионица и Удружење пословних жена „Ева” из Мионице, 2. Мира Матић из Ваљева, 3. Жељана Арсеновић из Шапца.

Најбољи ручни рад: 1. Дивна Милутиновић из Пецке, 2. Јелена Вуковић из Шапца, 3. Славка – Биба Јовановић из Осечине.

Производи инспирисане традицијом – сувенир: победник је Удружење „Мина Караџић” из Лознице.

За очување културног наслеђа – у конкуренцији породица или појединца- награђена је Јасмина Антонић из Осечине, а у конкуренцији деце или групе деце – ученици 3. разреда Основне школе „Браћа Недић” из Осечине, са учитељима Миланом Вујичићем и Драганом Симићем.

Здравичари: 1. Драгица Јанковић из Осечине, 2. Миодраг Мика Севић из Царине, док су треће место поделиле Јелена Брадоњић из Комирића и Јелица Зељић из Осечине.

Најуређенији штанд међу пољопривредним произвођачима имао је Радиша Мирић из Лопатња, а за најлепши међу штандовима излагача проглашен је штанд „Подгорине пласт” из Осечине.

Специјалну награду за допринос у раду и унапређењу сајма добио је Златомир Миловановић из Г. Црниљева.

На маскенбалу прво место припало је Алекси Живановићу, друго Неди Срећковић, а треће Рељи Гачићу. Најшармантнију маску имала је Наталија Нинић, а најсмешнију Давид Петровић…