Crveni krsta Beograda, u Osečini je ovog leta doveo na oporavak stotinu dece  iz najsiromašnijih porodica iz devet prestoničkih opština. U prvoj grupi  ovde je boravilo 65 dece uzrasta od 8 do 12 godina sa četiri vaspitača i dva volontera,  koji su brinuli o njima i za njih organizovali zabavne i sportske programe. Posle nedelju dana, zamenila ih je druga grupa od 25 mališana i nekoliko vaspitača.

-Pre mališana koji su stigli preko Crvenog krsta, a i kasnije, smeštajni kapacetiti Sportskog centra u motelu i đačkom internatu, takođe su bili puni. Ovde se pripremala jedna reprezentativna selekcija karatista i mlade odbojkašce iz Inđije, a čim su otišli mališani iz Beograda stigle su odbojkašice iz Slovenije i još jedna selekcija iz Inđije, koje se i trenutno nalaze ovde na pripremama, tako da smo u većem delu leta bili popunjeni  do poslednjeg mesta, a svi raspoloživi ležajevi rezervisani su i za predstojeći Sajam šljiva – kaže Zoran Živanović, direktor ove ustanove.

Po rečima Nikole Tomića , direktora TO „Podgorina”, za Sajam više nema slobodnih mesta ni u tri veća ovdašnja privatna pansiona, tako da se prenoćište za sajamske dane još jedino može pronaći u domaćoj radinosti.