U detinjstvu veće sreće nije bilo nego kada nas kao poklonom obraduju biciklom. I taj prvi bicikl se nikada ne zaboravlja. Biciklizan nije toliko komercijalizovan sport, ali biciklizam aktivira najviše mišića u telu. Biciklizam preporučuju kako mladima tako i starima kao odličnu terapiju. Svedoci smo velike ekspanzije cikloturizma i broj turista koji koristi bicikl na odmoru ili njime putuje se iz godine u godinu povećava. Ni prihodi od ovih turista nisu mali i stalno rastu. Nema boljeg načina da se upozna jedna destinacije nego da se obiđe na biciklu.
Želimo da Osečina bude ciklo destinaciji i da sve ono što imamo pokažemo ljubiteljima biciklizma ali i svima drugima. Upravo zbog toga sa mladim i energičnim ljudima iz udruženja „Zeleni trag“ ove godine organizujemo MTB kros „Putevi Sokola“. Ovako želimo da Vama pokažemo ono u čemu mi uživamo, ono što nas opušta i ispunjava.
Odabrali smo da u jednom od najatraktivnijih delova Osečine organizujemo ovaj kros. Stazu dugu 40 km koja prelazi preko tri planine i prolazi kroz kanjon dve reke mogu svi da prođu bez obzira na godine i fizičku spremu. Podjednako će moći da oprobaju svoju snagu i veštinu profesionalni sportisti i prosečni rekreativci, neko sa više neko sa manje napora.
Nismo želeli da ovo bude takmičenje i borba za nagrade (mada spremamo iznenađenja za učesnike), ali smo želeli da ovaj kros bude uživanje za sva čula.
I zato dobro nam došli i još bolje se proveli!