Obezbeđeno „osveženje” za Sajam šljiva

Turistička organizacija „Podgorina” iz Osečine na 38. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji je održan od od 18. do 21. februara, uspešno se predstavila i ujedno promovisala najznačajnije vrednosti opštine u kojoj deluje u oblasti turizma. Na tradicionalnoj manifestaciji u glavnom gradu Srbije, na kojoj je pored sajma turizma održan je i sajam  vina, suvenira i hotelijerstva, TO „Podgorina” nastupila je, kao i lane, na zajedničkom izlagačkom štandu sa turističkim organizacijama grada Loznice i opštine Krupanj, prepoznavajući  značaj udruživanja za proširenje i ukupan kvalitet turističke ponude ovog dela Srbije.

-Iz godine u godinu sve je veće interesovanje za ovaj događaj. Kako se primetno povećava broj posetilaca  i učesnika, bilo iz Srbije ili iz inostranstva, tako raste interesovanje i za našu turističku ponudu – zadovaljan je Nikola Tomić, direktor TO „Podgorina”, koji kaže da su posetioci štanda najviše pažnje poklonili planiranim sadržajima za naredni Sajam šljiva i druge stalne manifestacije, koje se održavaju na teritoriji opštine Osečina.

Po njegovim rečima, ostvareno je više kontakata sa zainteresovanim novim izlagačima na narednom osečanskom sajmu, a sa nekoliko uglednih firmi i institucija već je postignut i dogovor da krajem avgusta dođu u Osečinu i na taj način „osveže” i obogate Sajam šljiva. To isto bi se moglo reći i za neke kulturno-umetničke pregaoce i estradne zvezde, koji su u razgovoru sa Tomićem i njegovim saradnicima pokazali spremnost da uzmu učešće u prigodnim sajamskim programima.

 -Turiste koji su svratili na zajednički štand i ozbiljno nameravaju da posete naš kraj još su posebno zanimali osnovni podaci o Tešmanovom konaku u Bastavu, Rimskom mostu na reci Ljuboviđi, između opština Osečina i Ljubovija, starim crkvama iz 18. veka, kao što su brvnara u Skadru i pre 250 godina podignuti hram u Osečini, zatim o manastirima u Plušcu i na Rožnju, na tromeđi sa opštinama Krupanj i Ljubovija, a naročito o fantastičnim sportsko-rekreativnim terenima i objektima Sportskog centra Osečina – ističe Tomić, dodajući da je za vreme boravka u Beogradu stekao utisak da Podgorina, Rađevina i Podrinje imaju dobrih razloga da se nadaju odličnoj turističkoj sezoni.