Na trećem međunarodnom turniru košarkaških nada u Osečini mladi košarkaši Kotora iz Crne Gore osvojili su prvo mesto. On su u finalu savladali Leotara iz Trebinja sa 61:60 i zasluženo prigrilila sve prestižniji trofej „Osečanski pobednik”. Kapiten Kotorana Matija Branković kao najbolji igrač i strelac primio je još dva pehara.

Treće mesto na turniru pripalo je valjevskom Metalcu, koji je tek u drugom delu odlučujuće utakmice nadigrao sve bolje domaćine iz Osečine sa 44:31. Prošlogodišnji pobednik Partizan iz Beograda pobedom nad Bijeljinom plus od 54:29 stigao je tek do pete pozicije.

Trodnevno zanimljivo i kvalitetno nadmetanje pratio je veliki broja gledalaca i košarkaških stručnjaka. Turnir je nakon pozdravnih reči Nenada Stevanovića, predsednika Opštine i Dana Krsmanovića, predsednika KK Osečina, svečano otvorio Božidar Maljković, poznati košarkaški trener. On je mladim sportistima poručio da vredno treniraju i za dobre svojih karijera u strpljivom radu slušaju savete svojih trenera.

Rezultati u predtakmičenju, u prvoj grupi: Metalac – Partizan sa 48:46, Leotar – Metalac 47:36 i Leotar – Partizan 55:53; a u drugoj grupi: Kotor – Osečina 70:44, Kotor – Bijeljina plus 74:71 i Osečina – Bijeljina plus 62:59.

Turnir su i ovog puta u sali Sportskog centra „Osečina” i uz pomoć brojnih sponzora uspešno organizovali Turistička organizacija „Podgorina”, Opštinska uprava i Košarkaški klub Osečina.