На трећем међународном турниру кошаркашких нада у Осечини млади кошаркаши Котора из Црне Горе освојили су прво место. Он су у финалу савладали Леотара из Требиња са 61:60 и заслужено пригрилила све престижнији трофеј „Осечански победник”. Капитен Которана Матија Бранковић као најбољи играч и стрелац примио је још два пехара.

Треће место на турниру припало је ваљевском Металцу, који је тек у другом делу одлучујуће утакмице надиграо све боље домаћине из Осечине са 44:31. Прошлогодишњи победник Партизан из Београда победом над Бијељином плус од 54:29 стигао је тек до пете позиције.

Тродневно занимљиво и квалитетно надметање пратио је велики броја гледалаца и кошаркашких стручњака. Турнир је након поздравних речи Ненада Стевановића, председника Општине и Дана Крсмановића, председника КК Осечина, свечано отворио Божидар Маљковић, познати кошаркашки тренер. Он је младим спортистима поручио да вредно тренирају и за добре својих каријера у стрпљивом раду слушају савете својих тренера.

Резултати у предтакмичењу, у првој групи: Металац – Партизан са 48:46, Леотар – Металац 47:36 и Леотар – Партизан 55:53; а у другој групи: Котор – Осечина 70:44, Котор – Бијељина плус 74:71 и Осечина – Бијељина плус 62:59.

Турнир су и овог пута у сали Спортског центра „Осечина” и уз помоћ бројних спонзора успешно организовали Туристичка организација „Подгорина”, Општинска управа и Кошаркашки клуб Осечина.