Ivanjdanski festival folklora pod nazivom „Dve obale jedna Drina” održaće se 7. jula u varošici Peckoj, a na njemu će učestvovati osam kulturno-umetničkih društava iz Republike Srbije i Republike Srpske, saopšteno na konferenciji za medije Turističke organizacije „Podgorina”, koja je organizator ove manifestacije.

-Učešće na saboru, koji se od prošle godine pod novim imenom „Dve obale jedna Drina” održava u Peckoj i nastavlja tradiciju manifestacije „Potam povam preko Drine”, koja je desetak puta realizovana u Osečini, potvrdila su sledeća kulturno umetnička društva iz gradova i mesta sa dve obale Drine, i to: „Prosvjeta” iz Vlasenice, „Abrašević” iz Šapca, „Prva petoletka” iz Trstenika, „Svetozar Marković” iz Medveđe kod Despotovca, „14. Februar” iz mesta Debeljci kod Banja Luke, „Grozd” iz Vršca, „Krušik-plastika” iz Osečine i „Mladost” iz Pecke – izjavio je Nikola Tomić, direktor TO „Podgorina”.

Programom je predviđeno da se posle defilea učesnika ulicama varošice od 18.00 časova, velika smotra folklora održi u utorak, 7. Jula, na terenu za male sportove kod Osnovne škole „Vojvoda Mišić”, sa početkom u 19.00 časova.